25 juli 2008

Vacaciones!

Vi närmar oss augusti med stora steg och det märks på stränderna. I Spanien är de stora semestermånaderna juli och augusti och många spanjorer föredrar att resa inom det egna landet. Varför inte, när man har både klimatet och miljön för det? Längs Spaniens många kuster finns ett stort urval bra stränder och soltimmarna går man inte bet på. Dock måste man vara försiktigt under dagens varmaste timmar (något spanjorerna generellt är duktiga på då de gärna lämnar stranden under siestan - mellan 2 och 5).

Sommarmånaderna gör sig inte bara påminda vid kusten, även i staden märker man av det - genom att städerna fullkomligen töms på invånare under helgerna. Jag minns speciellt en augustiförmiddag förra året, när jag skulle gå hem till en kompis. Det var som att befinna sig i en dålig westernfilm, inte en levande människa på gatan. Det enda som saknades var filmmusiken...

Så vad gör man då i Sevilla under augusti? Man lever, som alltid, men håller sig inne mer under dagen och går ut senare på kvällarna. Många restauranger stänger under större delen av månaden, så de som håller öppet är ändå ganska fullsatta. Man kan också tillbringa dagarna längs shoppinggatorna, där de stora butikerna har luftkonditioneringen på högsta hastighet och den svala luften kyler ner gatstumpen utanför entrén. Ingen dum idé, men under siestan får man se till att hålla sig i rätt del av gatan, eftersom de mindre butikerna stänger. El Corte Inglés fungerar alltid.

Funderar du på att studera i Spanien under sommarmånaderna? Varför inte kombinera en månad i en stor stad med ett par månader vid kusten?

/Malin
Letras Language Solutions

0 kommentarer: